Recepten

Heura-bites met zoutvlokken en tzatziki-saus

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de saus:

  • 1 soja- of kokosyoghurt (ongezoet).
  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • Een scheutje citroensap
  • Een paar takjes van munt
  • Een snufje olijfolie
  • Een snufje zout

Ingrediënten voor de Heura-snacks:

  • Een pakje mediterrane snacks van Heura Foods.
  • Broodkruimels
  • Tarwemeel
  • Olijfolie
  • Zoutvlokken voor vlees De La Conca

TE BESTELLEN BIJ DELISOUTH

VOORBEREIDING

Bereiding van de saus:

  1. Schil en hak de komkommer fijn en laat al het water uitlekken in een kleine zeef
  2. Voeg in een kom de olie, de komkommer en de yoghurt toe en meng tot een homogeen mengsel.
  3. Hak de knoflook in hele kleine stukjes en doe deze samen met de munt in de kom.
  4. Meng twee minuten en voeg een scheutje citroensap toe

TIP: laat het 30 minuten tot 2 uur rusten in de koelkast

Voorbereiding:

  1. Meng de bloem met een beetje water, zodat het dezelfde consistentie behoudt als bij een losgeklopt ei.
  2. We dopen de boterhammen in het bloemmengsel en bedekken ze een voor een met het paneermeel.
  3. Bak ongeveer 7 minuten in een pan met veel olie.
  4. Voor het serveren leggen we de stukjes op een bord met keukenpapier, zodat het olie en vet helpt verminderen.
  5. Serveer met een vleugje vleeszout

Geef een reactie