Het is minder dan vijf jaar geleden dat Lorusso zijn lijn van verrukkelijke jam, marmelade, extra vierge olijfolie en EVOO-parels lanceerde, maar wat een rit is het geweest!
In deze korte tijd is dit in Almería gevestigde (Andalusië) bedrijf er niet alleen in geslaagd om zijn producten in elf landen op drie continenten te krijgen, maar het heeft ook een indrukwekkende verzameling prestigieuze erkenningen verzameld. Om te beginnen hebben de ambachtelijke marmelades van Lorusso onlangs drie gouden medailles en twee zilveren medailles gewonnen bij de 2019 'World’s Original Marmalade Awards' in het Verenigd Koninkrijk - het derde jaar op rij dat hun producten de hoogste onderscheidingen hebben gekregen bij deze internationale prijzen.
Andere onderscheidingen waren onder meer verschillende onderscheidingen voor inspirerende en innovatieve verpakkingen, evenals een onderscheiding voor het gebruik van hernieuwbare energie door het bedrijf. Deze toewijding aan duurzaamheid vormt inderdaad een van de hoekstenen van de filosofie van Lorusso. Naast het gebruik van hernieuwbare energiebronnen voor alle productie, heeft het bedrijf ook een biologische certificering gekregen voor zijn producten, waarvan er vele afkomstig zijn van lokale boeren of van Lorusso's eigen biologische bomen.
De belangrijkste producten van het bedrijf zijn ongetwijfeld de grote en kleurrijke selectie van jam en marmelade, waaronder aardbei, framboos, braam, bosbes, perzik en drie soorten marmelade (mandarijn, sinaasappel en bittere sinaasappel). Deze 80% -fruitproducten worden in kleine batches gemaakt en met de hand verpakt. Van hun kant worden de extra vierge olijfolie gemaakt van de variëteiten Arbequina en Picual, en de EVOO-parels bestaan uit kleine bolletjes extra vierge olijfolie.