Recepten

Vegetarische Parmagiana

INGREDIENTEN

  • 2 pond aubergines
  • Biologische tomatensaus en Italiaanse olijvensaus
  • Vegan geraspte kaas
  • Veganistische Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • Glutenvrij meel
  • Olijfolie
  • Zout en peper

TE BESTELLEN BIJ DELISOUTH

VOORBEREIDING

  1. Snijd de aubergines in dunne lange reepjes met een mandoline, indien mogelijk.
  2. Plaats in een zeef, rek of bak, voeg een beetje zout toe en leg er iets zwaars bovenop om de maximale hoeveelheid water uit de groente te verwijderen voordat je gaat koken. Tussen 30 minuten en 1 uur.
  3. Verwarm de oven voor op 370ºC.
  4. Als de tijd is verstreken om het water uit de aubergines te verwijderen, droog ze dan af met papier en bedek ze licht met bloem.
  5. Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de aubergine reepjes goudbruin, haal uit de pan en zet apart. Herhaal voor de rest van de aubergine.
  6. Bedek de bodem in een bakvorm met de tomatensaus en Italiaanse olijvensaus.
  7. Leg de aubergine reepjes in dezelfde richting tot de sauslaag volledig bedekt is.
  8. Breng op smaak met Parmezaanse kaas, verse basilicumblaadjes, geraspte kaas en bedek met de tomatensaus.
  9. Herhaal met de rest van de aubergine tot minimaal drie lagen aubergine. Wissel de richting van de aubergine reepjes af tussen de ene laag en de andere.
  10. Voeg op de laatste laag tomatensaus Parmezaanse kaas en geraspte kaas toe.
  11. Bak 20 minuten en verwijder eventueel overtollig vocht.
  12. Blijf nog 10-15 minuten bakken tot ze goudbruin zijn en haal ze uit de oven.
  13. Laat ongeveer 5 minuten staan ​​alvorens te serveren