Recepten

Verse tomatensoep met een goede dosis vitamine C!

VOORBEREIDING

 

Pel de uien en schil de wortels. Snij deze vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm. Bak deze met eetlepel olie in een grote braadpan met genoeg ruimte op matig hoog vuur. 

Verwijder de zaadjes uit de rode peper, stamp de ongepelde tenen knoflook heerlijk fijn, en doe deze bij de uien en wortels in de pan voor de ideale smaken.

Pluk ondertussen de kleinste basilicumblaadjes van het bosje basilicum en zet ze in een kopje koud water opzij. Doe vervolgens de rest van het basilicum bosje (ook de takjes voor extra krachtige smaak) in de pan.

Was daarna de tomaatjes en doe ze er met steeltjes en tak bij. Roer 5 minuten, giet er 2 liter water bij, laat de ingrediënten 40 minuten koken en zet het vuur uit.

Zet een andere pan met een grote, grove zeef naast de pan soep. Schep de soep in de zeef en wrijf de stukken groente er zo veel mogelijk door, zodat je alleen de steeltjes, tak en velletjes overhoudt; gooi die vervolgens weg.

Breng aan de kook en laat het zachtjes pruttelen tot die gaar is. Proef, breng op smaak en bestrooi vlak voor het serveren met de geraspte kaas en apart gehouden basilicumblaadjes.

 U verse tomatensoep is nu heerlijk om geserveerd te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *