INGREDIENTEN
- 100 gram heel speltmeel
- 40 gram amandelmeel
- 40 gram macadamia-noten geplet als bloem.
- 1 groot ei
- ¼ kopje ongeraffineerde suiker
- Een snufje bakpoeder
- Een snufje ongeraffineerd zout
- ¾ pakje chocolade met mediterraan kruidenzout (of lavendel)
- 60 ml ahornsiroop
- 1 eetlepel plantaardige melk (we hebben amandelen gebruikt).
TE BESTELLEN BIJ DELISOUTH
VOORBEREIDING
- Meng in een kom de droge ingrediënten: het volkorenmeel, het amandelmeel, de gemalen macadamianoten, het bakpoeder, het zout en de suiker. We malen alles zodat het een homogeen mengsel is.
- Voeg het ei toe en gaan verder met mixen.
- Voeg de siroop toe en meng goed voor ongeveer 3 minuten.
- Vervolgens voeg een eetlepel melk toe en blijven we mixen, totdat je een dicht en homogeen deeg krijgen.
- Met je handen breek je de chocoladevierkanten naar smaak en verwerk ze in het deeg.
- Dek de kom af en laat hem 30 minuten in de koelkast staan.
- Als de 30 minuten zijn verstreken, verwarm de oven voor op 180 graden.
- Met je handen vorm je balletjes van het deeg en plet je ze ook, daarna leg je ze op de bakplaat met bakpapier.
- Bak 12 minuten op 180 graden
- Voor het serveren schenk je een beetje De la Conca lentezout over de koekjes om de smaak van de koekjes te versterken.