Recepten

Chocolade koekjes

INGREDIENTEN

  • 100 gram heel speltmeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 40 gram macadamia-noten geplet als bloem.
  • 1 groot ei
  • ¼ kopje ongeraffineerde suiker
  • Een snufje bakpoeder
  • Een snufje ongeraffineerd zout
  • ¾ pakje chocolade met mediterraan kruidenzout (of lavendel)
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 eetlepel plantaardige melk (we hebben amandelen gebruikt).

TE BESTELLEN BIJ DELISOUTH

VOORBEREIDING

  1. Meng in een kom de droge ingrediënten: het volkorenmeel, het amandelmeel, de gemalen macadamianoten, het bakpoeder, het zout en de suiker. We malen alles zodat het een homogeen mengsel is.
  2. Voeg het ei toe en gaan verder met mixen.
  3. Voeg de siroop toe en meng goed voor ongeveer 3 minuten.
  4. Vervolgens voeg een eetlepel melk toe en blijven we mixen, totdat je een dicht en homogeen deeg krijgen.
  5. Met je handen breek je de chocoladevierkanten naar smaak en verwerk ze in het deeg.
  6. Dek de kom af en laat hem 30 minuten in de koelkast staan.
  7. Als de 30 minuten zijn verstreken, verwarm de oven voor op 180 graden.
  8. Met je handen vorm je balletjes van het deeg en plet je ze ook, daarna leg je ze op de bakplaat met bakpapier.
  9. Bak 12 minuten op 180 graden
  10. Voor het serveren schenk je een beetje De la Conca lentezout over de koekjes om de smaak van de koekjes te versterken.

Geef een reactie