Nieuws, Recepten

Waar gebruik je druivenpitolie voor

Een collectie van 6 blikken druivenpitolie 500 ml

Waar gebruik je druivenpitolie voor

Graduva druivenpitolie is een plantaardige en koudgeperste olie. De eerste persing wordt gedaan uit de geselecteerde biologische pitten van Portugese druiven.  Dankzij haar neutrale geur- en smaak is het een ideaal product met diverse toepassingen. Je wilt graag weten waar je druivenpitolie voor gebruikt? Je zult verstelt staan van de mogelijkheden! Wij vertellen je in dit artikel graag alles hierover!

De voordelen van druivenpitolie

Druivenpitolie kent veel voordelen die bevorderlijk zijn voor de gezondheid.
Zo is de olie rijk aan vitamine E en bevat het een hoge concentratie meervoudig onverzadigde vetten zoals vitamine A en linolzuur (Omega 6). Het draagt hiermee bij aan aan het cholesterolgehalte en voorkomen van hart- en vaatziekten. Druivenpitolie is tevens rijk aan flavonoïden en fytochemicaliën die de bloedcirculatie verbeteren en bloedvaten versterken.

Druivenpitolie gebruiken in de keuken

Naast alle bovenstaande genoemde voordelen heeft druivenpitolie een ‘verteerbaarheid index’ van 97%. Dit betekent dat de olie goed door het lichaam kan worden verteerd.  Als je druivenpitolie in de keuken gebruikt zal je ook merken dat de olie bij een zeer hoge temperatuur (+/- 216 graden) kan worden gebruikt zonder dat er rook of geuren vrijkomen. De druivenpitolie is neutraal van geur en smaak zodat de smaak van het gerecht niet wordt beïnvloed! Je kunt Graduva druivenpitolie voor warme en koude bereidingen gebruiken. Heb je bijvoorbeeld dit wel eens proberen te maken?

Druivenpitolie gebruiken voor je huid

Koudgeperste druivenpitolie bevat van nature een hoog gehalte aan linolzuur.
Hierdoor is het de gezondste plantaardige olie die je kunt gebruiken. Niet alleen om te koken, maar ook voor je huid! De grote hoeveelheid antioxidanten gaan de huidveroudering tegen en helpen tegen huiduitslag. De celopbouw wordt gestimuleerd zodat de huid zachter en soepeler wordt! Druivenpitolie is uiteraard ook een heerlijke olie om als massageolie te gebruiken. 

Wil je nog meer informatie? Dan kun je hier terecht.
Ook een kijkje nemen naar onze andere producten? 

Druivenpitolie is verkrijgbaar in 250 ml500 ml en kun je eenvoudig bij ons kopen.

Geef een reactie