Recepten

Tomatensalade met geroosterde citroenen

INGREDIENTEN

  •     2 citroenen
  •     3 eetlepels olijfolie
  •     400 gram kleine tomaatjes (doe eens gek en gebruik een mix van gele, rode en oranje tomaatjes)
  •     Halve rode ui
  •     10 gram peterselie blaadjes
  •     15 gram muntblaadjes
  •     1 eetlepel balsamicoazijn
  •     zout
  •     zwarte peper

TE BESTELLEN BIJ DELISOUTH

VOORBEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Snijd de citroenen in plakjes van ongeveer 2 millimeter. Haal hier dan ook direct de pitjes uit de schijfjes.
  3. Breng daarna een kleine pan water aan de kook en blancheer hierin vervolgens de schijfjes citroen voor 2 minuten.
  4. Leg deze uitgelekte plakjes in een kom en giet er 1 eetlepel olijfolie over met 1/2 theelepel zout.
  5. Meng dit goed door elkaar en verdeel de schijfjes vervolgens goed over een bakplaat.
  6. Zet de bakplaat voor ongeveer 15 á 20 minuten in de oven, zodat de citroenschijfjes goed zijn uitgedroogd.
  7. Snijd ondertussen de ui in ringen en de tomaatjes door de helft zodat die straks gelijk in de salade kunnen.
  8. Haal daarna de bakplaat uit de oven en laat deze afkoelen.
  9. Doe de uien, tomaatjes, peterselie, muntblaadjes, zout en peper in een ruime serveerkom en meng deze goed door elkaar heen.
  10. Als laatste meng je de geroosterde citroenschijfjes door de salade en daarna als finishing touche schenk je de balsamicoazijn er over heen.
Terug naar overzicht