Recepten

Pompoen & zoete aardappelsoep

INGREDIENTEN

  • 800 gram pompoen in blokjes gesneden
  • 200 gram zoete aardappelen in blokjes gesneden
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 prei in plakjes gesneden
  • 3 teentjes gehakte knoflook
  • 1 eetlepel olie Graduva
  • 500 ml water
  • 200 ml sinaasappelsap (1 à 2 sinaasappels)
  • Snufje zeezout

TE BESTELLEN BIJ DELISOUTH

VOORBEREIDING

  1. Begin met het toevoegen van de ui, knoflookteentjes en graduva-olie in een grote pan. Even laten sudderen.
  2. Voeg als de ui glazig is de prei toe en kook op laag vuur terwijl je het sinaasappelsap maakt.
  3. Voeg dan de pompoen, zoete aardappel en sinaasappelsap toe en roer goed. Verlaag het vuur, dek de pan af en kook ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg daarna het water toe en kook nog 10 minuten of tot de pompoen en zoete aardappel gaar zijn.
  5. Maal tenslotte alles met een keukenmachine en breng op smaak met zeezout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *