INGREDIENTEN
- 800 gram pompoen in blokjes gesneden
- 200 gram zoete aardappelen in blokjes gesneden
- 1 gesnipperde ui
- 1 prei in plakjes gesneden
- 3 teentjes gehakte knoflook
- 1 eetlepel olie Graduva
- 500 ml water
- 200 ml sinaasappelsap (1 à 2 sinaasappels)
- Snufje zeezout
TE BESTELLEN BIJ DELISOUTH
VOORBEREIDING
- Begin met het toevoegen van de ui, knoflookteentjes en graduva-olie in een grote pan. Even laten sudderen.
- Voeg als de ui glazig is de prei toe en kook op laag vuur terwijl je het sinaasappelsap maakt.
- Voeg dan de pompoen, zoete aardappel en sinaasappelsap toe en roer goed. Verlaag het vuur, dek de pan af en kook ongeveer 5 minuten.
- Voeg daarna het water toe en kook nog 10 minuten of tot de pompoen en zoete aardappel gaar zijn.
- Maal tenslotte alles met een keukenmachine en breng op smaak met zeezout.