INGREDIENTEN
- 2 citroenen
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 gram kleine tomaatjes (doe eens gek en gebruik een mix van gele, rode en oranje tomaatjes)
- Halve rode ui
- 10 gram peterselie blaadjes
- 15 gram muntblaadjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- zout
- zwarte peper
TE BESTELLEN BIJ DELISOUTH
VOORBEREIDING
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Snijd de citroenen in plakjes van ongeveer 2 millimeter. Haal hier dan ook direct de pitjes uit de schijfjes.
- Breng daarna een kleine pan water aan de kook en blancheer hierin vervolgens de schijfjes citroen voor 2 minuten.
- Leg deze uitgelekte plakjes in een kom en giet er 1 eetlepel olijfolie over met 1/2 theelepel zout.
- Meng dit goed door elkaar en verdeel de schijfjes vervolgens goed over een bakplaat.
- Zet de bakplaat voor ongeveer 15 á 20 minuten in de oven, zodat de citroenschijfjes goed zijn uitgedroogd.
- Snijd ondertussen de ui in ringen en de tomaatjes door de helft zodat die straks gelijk in de salade kunnen.
- Haal daarna de bakplaat uit de oven en laat deze afkoelen.
- Doe de uien, tomaatjes, peterselie, muntblaadjes, zout en peper in een ruime serveerkom en meng deze goed door elkaar heen.
- Als laatste meng je de geroosterde citroenschijfjes door de salade en daarna als finishing touche schenk je de balsamicoazijn er over heen.