Geduld, toewijding en respect voor de tradities vormen de basis voor een sublieme
Balsamico-azijn zoals de onze
Leonardi Balsamico Azijn werd geboren op de heuvels van Modena, waar de typische druivensoorten Lambrusco en Trebbiano worden verbouwd om het zogenaamde druivenmost-basisingrediënt van onze balsamicoazijn van Modena te verkrijgen.
Van het ophalen van de druiven tot het bottelen volgt de Leonardi-familie alle productiefasen van deze oude kruiderij, bruin en fluweelzacht, zeer veelzijdig, magisch evenwicht van zoetzure smaken. De azijnboerderij Leonardi begon zijn activiteit in de 18e eeuw, maar is vanaf het midden van de 19e eeuw gespecialiseerd in de productie van balsamico-azijn met behulp van de eigen grondstof. In feite is de boerderij omgeven door 10 hectare wijngaarden, voornamelijk met druivensoorten Trebbiano (witte druif) en Lambrusco (rode druif). Het is een gesloten kringloopboerderij aangezien alle productiestappen in dezelfde fabriek plaatsvinden.
De balsamico-azijn is een zeer unieke kruiderij, die in beperkte hoeveelheden wordt geproduceerd omdat hij verband houdt met de geografische gebieden Modena en Reggio Emilia. Het lijkt er inderdaad op dat het speciale klimaat van deze regio, met hoge thermische schokken tussen de zeer hete zomer en de kille winter, de druivenmost in staat stelt om te fermenteren en te rijpen in de beste omstandigheden volgens de traditionele methoden. Deze traditie wordt overgeleverd door de Leonardi-familie die jaar na jaar dezelfde productiecyclus van hun balsamicoazijn herhaalt, waardoor een altijd hernieuwde emotie ontstaat.