Een heerlijke cava brut nature voor bij het eten & feestelijke gelegenheden!
Deze cava is gemaakt van Macabeu, Xarel-Lo & Parellada druiven afkomstig van de vlakkere wijngaarden op het landgoed van Eudald.
De kalk- en kleirijke bodem zorgt mede voor een uitgebalanceerde zuurgraad van deze mousserende wijn.
De biologische gecertificeerde wijngaarden liggen in de subirats, ten zuidwesten van Barcelona. Het gebied staat bekend om haar cava’s.
Deze cava brut nature heeft een kelderrijping ondergaan van 18 tot 20 maanden en is gemaakt volgens de traditionele methode.
Beschrijving van de wijn:
Een bleekgele kleur met een aangename en constante bubbel.
De neus is krachtig met tonen van brood / gist en citrus op de achtergrond. Een perfecte combinatie tussen rijpheid en versheid.
Het mondgevoel is aangenaam dankzij de zuurgraad.
De afdronk is lang, droog en romig.
Alcoholpercentage: 11,5 %
Lekker als aperitief, bij voorgerechten, pikant eten en feestelijke gelegenheden.
Wil je meer weten over wijnmaker Massana Noya? Kijk dan hier
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.